+36 (20) 588 6929 balase@senecabeszedstudio.hu

2023. szeptember 15-én „20 éve Budaörsön!” címmel gálaműsort szervez a budaörsi Seneca Közhasznú Alapítvány. 

Balás Eszter, az Alapítvány a Dadogókért és a Seneca Beszéd Stúdió vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy székhelyük pontosan 20 évvel ezelőtt került Budaörsre.

balasszeter2020

„Ez az évforduló arra sarkallt minket, hogy visszatekintsünk az elmúlt évekre. Az Önkormányzat kezdettől fogva érzékelhető folyamatos, aktív támogatása mellett sikerült rengeteg szakmai kapcsolatot kiépítenünk.

A térség szakmai vezetőjétől, Ványi Ágnes logopédustól rengeteg, a beilleszkedésünket segítő támogatást kaptunk.

Szakmai kapcsolatot ápoltunk a helyi Leopold Mozart Zeneiskolával. Meghívtuk ismerkedésre a budaörsi védőnőket. Az óvodákban beszédtechnika és kommunikáció műhelyt tartottunk, az iskolákban érzékenyítő tréningeket szerveztünk.

zeneiskola2020

Rendszeres, országos szakmai konferenciáinknak az Illyés Gimnázium és az 1. sz. Általános Iskola adott otthont, profi szintű elhelyezést, technikai hátteret és a hallgatóság kényelmét is biztosítva. Működésünkben nagy hangsúlyt fektetünk az ép beszédűek és dadogó társaik közötti kapcsolatteremtésre, amelynek természetes színtere az „együtt cselekvés”. Ezért olyan pályázatokat, versenyeket hirdettünk meg, ahol ez megvalósulhat.

Kiemelkedő, hogy a Herman Ottó Általános Iskola „Ej, mi a kő?…” c. Kavics- és Kődíszítő Pályázatunknak több, mint 10 éven át kifogástalan helyet adott.

Ez az áttekintés csak vázlatosan, nagy vonalakban ábrázolja, milyen otthonosan érezzük itt magunkat, és hogy működésünk ezer szálon kötődik a város szakmai és kulturális életéhez.

Ennek a szép, kerek évfordulónak a megünneplését nem lehetett kihagyni, ezért elhatároztuk, hogy a tavalyi profilt módosítjuk.

Felkért közreműködőink budaörsiek, ezért produkciójukkal „a város nevében” köszöntenek minket. Örömünkre a PostART Kulturális Színtér megint befogad minket, így 2023. szeptember 15-én pénteken megünnepelhetjük az Alapítvány fennállásának 29., és budaörsi működésének 20. évfordulóját.”

 

A születésnapi gálaműsor programja

Időpont: 2023. szeptember 15. péntek 16.00–18.00

Helyszín: PostArt Kulturális Színtér, Budaörs

BUDAÖRSIEK KÖSZÖNTIK A SENECA ALAPÍTVÁNYT KÖZREMŰKÖDŐK:

• ROMANO GLASZO EGYÜTTES, BUDAÖRS

• BUDAÖRSI NYITOTT KÓRUS

• KOLLEKTV ALTERNATIV ZENEMŰHELY, BUDAÖRS

• A BUDAÖRSI ILLYÉS GIMNÁZIUM TEHETSÉGES FIATALJAI:
LEVELES-BARTA ZSUZSANNA (ÉNEK), PINTÉR BÁLINT (VERS), TURCSIK PÉTER (PRÓZA)

Fővédnök: Wittinghoff Tamás, Budaörs város polgármestere

A rendezvény támogatói: Budaörs Város Önkormányzata, PostArt, Suhajda Cukrászda

A belépés ingyenes!