+36 (20) 588 6929 balase@senecabeszedstudio.hu

Kedves Kolléga!

2024. áprilisi hírlevelével köszöntünk.

Rügyfakasztó szellő és fényes napsugár vár ránk a következő napokban, hetekben. A Seneca programjaival is ezt a frissességet, mozgalmas és várakozásteljes hangulatot követjük. Rövid hírlevelünkben az elmúlt hetek eseményeiről szóló beszámolónkat és terveink ismertetését olvashatod. Csemegézz, válogass, mert nagy gonddal készítettük a kínálatot, hogy mindenki találjon valami kedvére valót! Jó böngészést kívánunk!

Üdvözlettel:

a Seneca csapata

Ráhangolódásként kérlek, olvasd figyelmesen a következő idézetet. A zene a témája, szoros kapcsolatban a beszéddel.
„A zene a hangok és a csend érzelmeket kiváltó elrendezése, létezésének lényege az idő. A pontos meghatározás nem könnyű, de abban általában egyetértés mutatkozik, hogy a zene a hangok tudatosan elrendezett folyamata. A zene egy művészi kifejezési forma, a hangok és „nem-hangok” (csendek) időbeli váltakozásának többnyire tudatosan előállított sorrendje, mely nem utasít konkrét cselekvésre, viszont érzelmeket, indulatokat kelt és gondolatokat ébreszt.”

A Wikipédia-idézet tovább is folytatódik, és továbbgondolásra érdemes. Meggyőződésem, hogy ami a beszédben szép, az zenei kifejezésekkel írható le. Tempó, ritmus, hangerő, dallam. Csupa olyan tulajdonság, amelytől szép a beszéd és amitől zene a zene.

Hírek, aktualitások

  • Komplex művészeti terápia c. szakemberképzésünk 2023. december 1-jén kezdődött és hamarosan véget ér. Június 8-án zárjuk a képzést. Büszke vagyok rá, hogy ismét 6 fővel gyarapodott a komplex művészeti terapeuták népes tábora. Derekas munkát végeztek a kollégák, miközben éltünk, nevettünk, fejlődtünk.
  • Óvodás korú dadogó gyermekek Komplex művészeti terápiás csoportja működik az egyébként futó, különböző korosztályokat érintő egyéni fejlesztések mellett.
    A csoport nyitott, 6 fővel indult szeptemberben, de a létszám néha változik. Időpont: csütörtök, 17.00 órától! A gyermekfoglalkozások mellett párhuzamosan rendszeres szülői konzultációk folynak.
  • Dadogásterápiás webinárium (DTW) indult december 8-án!
    A résztvevők aktív közreműködésével zajló online találkozásokra minden hónap második péntekén kerül sor. A csoport tagjai önálló szakirodalom feldolgozásokat, saját terápiás esetismertetéseket tartanak, és az un. „mester mustra” keretén belül meghívott előadókkal ismerkedhetnek meg. Januárban dr. Szűcs Antal Mór tartott lebilincselő előadást a dadogás bonyolult hátteréről, februárban prof. dr. Habil Lajos Péter volt nálunk, kutatási témája jelenleg a kötődéselmélet. Márciusban egy logopédia szakos hallgatókból álló csapat volt a vendégünk, akik előzőleg Szamosi Tímea tanárnő vezetésével hospitáltak nálunk a gyermekcsoportban. A következő alkalom április 12-én pénteken 14.00 órától lesz, VIP vendégünk ezúttal Tóthné dr. Aszalai Anett logopédus, dadogásterapeuta. A csoport nyitott, alkalmanként is bármikor lehet csatlakozni! Jelentkezés a honlapról.
  • Beszédtechnika és kommunikáció alapozó tréning – indul 2024. június 21-én. Jópáran vannak már a várólistán, de még van néhány hely. Részletek hamarosan a honlapon. Onnan várjuk a jelentkezéseket!
  • 30 éves jubileum! Konferencia! Ez a legnagyobb hír, ennek örülünk a legjobban. Időpont: 2024. szeptember 14. szombat. Helyszín: Budaörs, Illyés Gyula Gimnázium. Téma: Művészeti terápiák a gyógypedagógiában. Országos szintű, ütős rendezvényre készülünk. A szervezést elkezdtük, a stáb alakuló ülése április 12-én lesz. Figyeld a híreket, jelentkezz! Meglepetés is lesz!

A rendezvények részletei és a jelentkezési lap megtalálható a honlapon: www.senecabeszedstudio.hu.

Áprilisi hírlevelünk végén madárfüttyös, tarka bimbós reggeleket, kellemes, friss napokat és minden jót kíván:

Schmidtné Balás Eszter
mesterlogopédus
és a Seneca csapata

Amennyiben nem szeretnél tőlünk a továbbiakban hírlevelet kapni, kérjük, hogy válaszként a balase@senecabeszedstudio.hu címre küldd el a NEM szót! (Minden egyéb közleményedet is kizárólag erre a címre várjuk.)

Együttműködésedet köszönjük!