+36 (20) 588 6929 balase@senecabeszedstudio.hu

Kedves Barátunk, Kollégánk, Támogatónk!

  1. decemberi hírlevelével köszöntünk.

Hamarosan véget ér az év, itt az ünneplések ideje. Igaz, hogy mindenki fáradt ilyenkor, mégis örömmel és izgalommal készülődünk, a megszokott receptek mellé újabbak után nézünk, bújjuk a barkácsolással foglalkozó honlapokat, hogy személyre szóló, apró ajándékokat is készíthessünk. (Legalábbis én így készülök…)

Reméljük, az ünnepi előkészületek közben mégis tudsz pár percet szakítani arra, hogy elolvasd rövid hírlevelünket, amelyben 2023. évi terveinkről, rendezvényeinkről adunk hírt.

Elöljáróban azonban egy közlemény: a Seneca alapítója Schmidt József a közelmúltban elhunyt. A kuratóriumot ezért át kellett szervezni. A mai összetétel a következő: Bellákné Homor Ildikó – elnök, Törökné Hajdú Viktória – titkár, valamint  Nagy-György Márton, Pogácsás Nóra, Schmidtné Balás Eszter kurátorok.

  • Beszédre fel – gyerekek! címmel e-könyv kiadását tervezzük rengeteg hivatkozással és videókkal olyan szülők számára, akik játékos formában, otthon szeretnék gyermekük beszédét fejleszteni.

A videófelvétel-sorozat elkészült. Érdekessége, hogy a már komplex művészetterapeuta képzettséggel rendelkező kollégák saját gyermekükkel játszottak.  Elkészült a címlap is, ismét Bózsó Martina rajzával, csodaszép! Hamarosan megjelenik!

  • Beszédtechnika és kommunikáció tréning (30 óra)

Minden olyan pedagógus jelentkezését várjuk, aki egyrészt saját kommunikációját, másrészt az oktató-nevelő munkájában a rábízott gyermekek beszédét fejleszteni szeretné.

Kezdés: 2023. február 11. szombat. 9.00-18.30-ig (10 óra). A tréning többi időpontját a csoport közösen dönti el. Javasolt időpontok: február 25, és március 11.

Jelentkezési határidő: 2023. január 30. hétfő.

Jelentkezni a honlapon kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével lehet. http://www.senecabeszedstudio.hu/jelentkezesi-lap/

A várólistás, régebbi jelentkezőktől megerősítő e-mailt kérünk!

  • Komplex Művészeti terápia képzés (60 óra)

A kezdés várható időpontja 2023. március. Részletek hamarosan a honlapon.

  • Szupervíziós csoport helyett: „szakmai csoport”

A online szakmai csoport 2022. október 11-én, 9 fő részvételével elindult. Nem nevezhető szupervíziónak, mert ez a képzési forma elsősorban a terapeuta és a kliens kapcsolatát vizsgálja. Inkább önképzőkör-jelleggel, sokszínű tevékenységgel működik. Sikerült a résztvevőket aktív részvételre buzdítani, így a csoporttagok közösen alakították a szakmai tartalmat, rendszeres önálló szerepléseket is vállalva (könyv-, szakirodalom- és/vagy esetismertetés formájában). Szavazással alakultak a szakmai témák is, amelyekhez a terület egy-egy neves képviselőjét hívjuk meg előadásra, konzultációra. Az eredetileg zárt csoportnak tervezett formát most félig kinyitjuk, és a következő alkalmak első két óráját nyilvánossá tesszük. Időpontok és témák: 2023. január 13. Boér Zsuzsa: Artikulációzavarok kezelése az online térben, és Kétnyelvűség (2 külön téma), 2023. február 10. Szűcs Antal Mór: Újabb kutatási eredmények a hadarásról, 2023. március 10. Hornyák Ivett: Nyelésterápia és Beszédindítás autizmus spektrumzavaros kisgyermekeknél (2 külön téma), 2023. április 14. Ványi Ágnes: Diszlexia és mesezene módszer.

Jelentkezés és részletek a honlapon.

  • Hangterápiás Mesterkurzus

A Mesterkurzust Dr. Hacki Tamás professzor és Damásdi Nóra fogják tartani, akik ma meggyőződésünk szerint a legjobbak közé tartoznak. Ezért a részvételt azoknak ajánljuk, akik már tanítják a beszédtechnikát, maguk is végeznek hangterápiás munkát, de szeretnének továbbfejlődni a témakörben, vagy komolyan tervezik, hogy a logopédia ezen területén tevékenykednének. Kezdés 2023. tavaszán.

A Mesterkurzussal kapcsolatos további részleteket a honlapon és FB oldalunkon közöljük.

A tanfolyamok, rendezvények részletei és a jelentkezési lap megtalálhatók a honlapon: www.senecabeszedstudio.hu.

Kérjük, rendelkezzen adójának 1%áról a Seneca Közhasznú Alapítvány javára! Adószámunk: 18063387-1-13. Köszönjük!

Decemberi hírlevelünk végén kellemes és kényelmes karácsonyi készülődést, a feltöltődés után az újév minden egyes napjára sok-sok jót kíván:

Schmidtné Balás Eszter

mesterlogopédus és a Seneca csapata