+36 (20) 588 6929 balase@senecabeszedstudio.hu

Kedves Kolléga!

  1. első, januári hírlevelével köszöntünk.

Mindenekelőtt – ahogy illik – nagyon boldog, sikeres Újesztendőt kívánok minden Kedves Olvasónknak!

Az idő mostanában hol csúszós-havas, hol esős, esetleg napos, szóval kiszámíthatatlan.

A Seneca programjaira azonban számíthatsz.

Kérjük, fogadd szeretettel ezévi első híradásunkat. Biztosan találsz bennük valamit, ami érdekes lehet a számodra.

Üdvözlettel:

a Seneca csapata

Bevezetőként kérlek, olvasd figyelmesen a következő idézetet. Nekem tetszik, és szerintem szoros kapcsolatban van azzal a szemlélettel, amit mi is képviselünk.

„Bátran kifejthetem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lehetett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az érzelmek titkos rezdüléseit.” George Bernard Shaw

Hírek, aktualitások

  • Komplex művészeti terápia szakemberképzésünk 2023. december 1-jén kezdődött. Hirtelen jött, átmeneti egészségügyi problémám miatt csak rövidített formában tudtam megtartani. A csapat derekasan és rugalmasan helytállt, gyorsan megszerveztük a pótlást és az egyéb adminisztratív teendőket. Március 1-jén, hosszabbított óraszámmal, és nagy lendülettel folytatjuk. Készülnek az irodalom feldolgozások, vár ránk sok-sok meseszép élmény, mint eddig.
  • Óvodás korú dadogó gyermekek Komplex művészeti terápiás csoportja működik az egyébként futó, különböző korosztályokat érintő egyéni fejlesztések mellett.

A csoport nyitott, 6 fővel indult szeptemberben, de a létszám néha változik. Időpont: csütörtök, 17.00 órától! A gyermekfoglalkozások mellett párhuzamosan rendszeres szülői konzultációk folynak.

  • Dadogásterápiás webinárium (DTW) indult december 8-án!

A résztvevők aktív közreműködésével zajló online találkozásokra minden hónap második péntekén kerül sor. A csoport tagjai önálló szakirodalom feldolgozásokat, saját terápiás esetismertetéseket tartanak, és az un. „mester mustra” keretén belül meghívott előadókkal ismerkedhetnek meg. Januárban dr. Szűcs Antal Mór tartott lebilincselő előadást a dadogás bonyolult hátteréről. A következő alkalom jövő pénteken, február 9-én 14.00 órától lesz, VIP vendégünk ezúttal prof. dr. Habil Lajos Péter lesz, kutatási témája jelenleg a kötődéselmélet. A csoport nyitott, alkalmanként is bármikor lehet csatlakozni!

  • „Beszédre fel!” – webinárium (BFW) kezdődött január 26-án. Az első alkalom első visszajelzése: „Kedves Eszter! Sajnálom, hogy nem tudok ott lenni  a következő alkalmakon, de az ELTE-n jelenléti oktatás lesz szinte minden pénteken a jövő héttől. Jó lett volna még gyakorlatokat tanulni, átszűrni magamon, hogy hitelesen tovább tudjam vinni.” (Sz.T.) A következő alkalom február 23-án, 14.00 órától lesz, szintén a Zoom felületen, ezúttal a lazító- és légző gyakorlatok lesznek a fókuszban. A csoport nyitott, alkalmanként is bármikor lehet csatlakozni!
  • Szakmaközi kapcsolat építése, érzékenyítő tréning. Bárhogy nevezzük, jelentős lépés történt ebben az ügyben. A budaörsi Kesjár Csaba Általános Iskola elfogadta a felajánlásunkat és meghallgatta a logopédia alapjait, a logopédus tevékenységét ismertető bemutatkozásomat. Örömmel olvastam a visszajelző értékelő lapokon, hogy a kollégák 80%-a kiváló, 20 % jó, egy fő közepes minősítést adott. A többség a logopédia történetének ismertetését kicsit rövidebben, a saját munkájukra vonatkozó gyakorlati ismereteket inkább bővebben szerették volna hallani. Egyöntetűen jelezték, várják a folytatást.
  • Beszédtechnika és kommunikáció alapozó tréning – indul 2024. március elején. Jópáran vannak már a várólistán. Részletek hamarosan a honlapon. Onnan várjuk a jelentkezéseket!
  • Kvíz – ajándék sorsolással! Ha 2024. február 8. éjfélig helyesen kitöltve visszaküldöd a mellékelt kvíz kérdéssorozatot, nyerhetsz egy „Beszédre fel” könyvet. Nyilvános sorsolás a következő DTW alkalmával (február 9.). A szerencsés nyertesnek a könyvet díjmentesen, postán küldjük el. Ezért a kitöltött tesztlapra kérjük írd rá a címet! Kvíz letöltése

A rendezvények részletei és a jelentkezési lap megtalálható a honlapon: www.senecabeszedstudio.hu.

Januári hírlevelünk végén szép, csendes, havas reggeleket, kényelmes, lusta, télies hétvégéket kíván:

Schmidtné Balás Eszter

mesterlogopédus

és a Seneca csapata

Amennyiben nem szeretnél tőlünk a továbbiakban hírlevelet kapni, kérjük, hogy válaszként a balase@senecabeszedstudio.hu címre küldd el a NEM szót! (Minden egyéb közleményedet is kizárólag erre a címre várjuk.)

Együttműködésedet köszönjük!