+36 (20) 588 6929 balase@senecabeszedstudio.hu

Szakmai hírlevél        “Ha a beszédről van szó: Seneca!”

Kedves Kolléga!

  1. májusi hírlevelével köszöntünk.

Idén is elmaradt a tavasz, és hirtelen beköszöntött a szép, meleg nyár.

Szívből reméljük, hogy a Seneca Stúdió következőkben ismertetett programjaival fel tudjuk venni a versenyt a természet csábításával, és a kirándulások, séták szünetében azért ellátogattok hozzánk is.

Üdvözlettel:

a Seneca csapata

 

Szakmai kóstoló

1967 óta Lőrincze Lajos és Grétsy László kezdeményezésére minden év áprilisában ünnepeljük a magyar nyelvet. A magunk szerény módján mi is ünneplünk a következő idézettel, a szerző Bárczi Géza:

„Az emberi elme nagyszerű alkotásai között aligha van még egy, mely alapvető fontosságában vetekedhetnék a nyelvvel. (…) S „a nyelv” mindenki számára elsősorban az anyanyelv. Idegen nyelvet meg lehet tanulni, (…) de szinte sohasem úgy, mint az anyanyelvet, amelynek minden elemét ezer meg ezer emlék színezi és tölti meg tartalommal, mely egész nevelkedésünket, fejlődésünket kíséri, sőt bizonyos fokig gondolkodásunk formáit is meghatározza.”

 

Hírek, aktualitások

  • Komplex művészeti terápia szakemberképzésünk 2023. december 1-jén kezdődött és június 8-án zárjuk a képzést. Büszke vagyok rá, hogy ismét 6 fővel gyarapodott a komplex művészeti terapeuták népes tábora. Derekas munkát végeztek a kollégák, miközben éltünk, nevettünk, fejlődtünk.
  • Óvodás korú dadogó gyermekek Komplex művészeti terápiás csoportja működik az egyébként futó, különböző korosztályokat érintő egyéni fejlesztések mellett.

A csoport nyitott, 6 fővel indult szeptemberben, de a létszám néha változik. Időpont: csütörtök, 17.00 órától! A gyermekfoglalkozások mellett párhuzamosan rendszeres szülői konzultációk folynak.

  • Dadogásterápiás webinárium (DTW)

A résztvevők aktív közreműködésével zajló online találkozásokra minden hónap második péntekén kerül sor. A csoport tagjai önálló szakirodalom feldolgozásokat, saját terápiás esetismertetéseket tartanak, és az un. „mester mustra” keretén belül meghívott előadókkal ismerkedhetnek meg. Januárban dr. Szűcs Antal Mór tartott lebilincselő előadást a dadogás bonyolult hátteréről, februárban prof. dr. Habil Lajos Péter volt nálunk, kutatási témája jelenleg a kötődéselmélet. Márciusban egy logopédia szakos hallgatókból álló csapat volt a vendégünk, akik előzőleg Szamosi Tímea tanárnő vezetésével hospitáltak nálunk a gyermekcsoportban, áprilisban Tóthné dr. Aszalai Anett volt az előadó. A következő alkalom 2024. május 24-én lesz, amikor Molnárné Bogáth Réka logopédus, dadogásterapeuta látogat el hozzánk. A csoport nyitott, alkalmanként is bármikor lehet csatlakozni! Jelentkezés a honlapról.

  • Beszédtechnika és kommunikáció alapozó tréning – indul 2024. június 21-én. Jópáran vannak már a várólistán, de még van néhány hely. Részletek már a honlapon. Onnan várjuk a jelentkezéseket!
  • 30 éves jubileum! Országos konferencia! Már áprilisi hírlevelünkben is jeleztük. Időpont: 2024. szeptember 14. szombat. Helyszín: Budaörs, Illyés Gyula Gimnázium. Téma: „A hang lelke – a lélek hangja” – Művészeti terápiák a gyógypedagógiában. Országos szintű, ütős rendezvényre készülünk. A szervezést elkezdtük, a stáb alakuló ülése április 12-én lezajlott. A felhívás és a konferencia beharangozó videója FB oldalunkon és a honlapon is elérhető.

A rendezvények részletei és a jelentkezési lap megtalálható a honlapon: www.senecabeszedstudio.hu.

Májusi hírlevelünk végén szép napokat és minden jót kíván:

Schmidtné Balás Eszter
mesterlogopédus
és a Seneca csapata